23 Ekim 2013 Çarşamba

Çökertme kebabı

Çökertme kebabını yıllar önce bodrum da yemiş ve çok beğenmiştim. Orada yediğim ince kesim bifteklerle yapılmıştı. Ben de akşam yemeği için köfte hazırlamıştım. bu kez farklı bir sunum olsun istedim ve çökertme kebabı gibi yaptım.


Malzemeler
Kıyma
Soğan
yumurta
bayat ekmek içi
tuz ve baharatlarla bir köfte hazırlanır
2-3 adet patates
yoğurt
1-2 diş sarımsak
Sos için:1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
1-Önce köfteler hazırlanır ve teflon bir tavada kızartılır.
2-Bu arada patatesler ince ince kesilir ve kibrit çöpü gibi doğranır suyu sıkılıp bol yağda kızartılır.
3-Servis tabağına önce tepeleme kızarmış patates onun üzerine sarımsaklı yoğurt konur en üstede köfteler sıralanıp salçalı sos dökülüp servis yapılır.

6 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Sibel nefis görünüyor, sana geldiğimde isterim ona göre :))
Ellerine sağlık canım...

Sema dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım.Nefis olmuş sevgiler..

oya taşkın dedi ki...

Süper görünüyoo olsada yesemm :(( ellerinize sağlık...

sibelinmutfagi dedi ki...

oya hanımcım Aynur hanımcı siz yeterki gelin zevkle yaparım

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerine sağlık canım,çok severim çökertme kebabını.

Emek Kafee dedi ki...

çökertme kebabı bayılırım ellerinize sağlık harıka olmuş sevgilerimle bana da beklerim
http://emekkafee.blogspot.com