7 Haziran 2013 Cuma

Tat Kurabiye


Malzemeler
1 kutu 250 gr becel yağ (sarı kutu)
4 yemek kaşığı tereyağ
1 kase ceviz
2 yumurta sarısı (akları üzerine)
1 kase sarı üzüm
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağında 1 parmak eksik toz şeker
aldığı kadar un


Hazırlanışı
1-Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin ve tereyağ bir kabın içerisine konulur.
2-Üzerine yumurta sarısı ilave edilip karıştırıldıktan sonra tüm malzemeler konulup karıştırılarak yavaş yavaş un ilave edilerek hamur yoğrulur yumuşak bir hamur olana kadar un ilave edilir.

3-Hamurdan parçalar kopartılıp oval şekil verilerek önce yumurta akına batırılır. Sonrada bolca susama bulanarak fırında pişirilip soğuyunca afiyetle yenir.


Not:Kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye oluyor yalnız sert bir hamur olmamasına ve yağın bu yağdan kullanılmasına dikkat etmek gerekiyor. (tecrübeyle sabit başka yağla kıyır kıyır olmamıştı)


1 yorum:

Rümeysa dedi ki...

susamlı kurabiyeleri çok seviyorum.ellerine sağlık...