22 Haziran 2013 Cumartesi

İçli Köfte

 
Malzemeler
Hamuru için :
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 100 gr yağsız kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
           Içi için :
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • ½ kg soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • ½ su bardağı dövülmüş ceviz.
  • Maydanoz
  • tuz
  • karabiber
    Hazırlanışı:
    1. Öncelikle bir tavaya yemeklik doğranmış soğanlar konur biraz yağ eklenerek kavrulur.
    2. Daha sonra kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
    3. Salça ve baharatlar eklenir.
    4. Son olarak kavurma işlemi bitince  dövülmüş ceviz ve kıyılmış maydanoz ilave edilip ocağın altı kapatılır ve iç malzeme soğumaya bırakılır.
    5. Bu arada bir tencereye bulgurlar konulup üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatılır.
    6. Suyu çekip şişen bulgura tüm malzemeler karıştırılıp ara sıra su ilavesi ile iyice macun kıvamında olacak kadar yoğurun.
    7. Macun kıvamına gelen köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde koparıp elinizi suya batırarak içini oyun.
    8. Oyulan yer hazırlanan içten koyup ağzını kapatıp elinizde döndürerek yumurta şekli verip bir tepsiye sıralayın.
    9. Bir tencereye su koyup kaynatın ve hazırladığınız köfteleri haşlayın. Arzu ederseniz kızgın yağda kızartın.
NOT: İster haşlanmış olarak isterseniz kızarmış olarak tüketebilirsiniz

2 yorum:

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Süper,bayılırım içli köfteye ama yapması zor geliyor bana.

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

mmm harika olmuş arkadaşım eline sağlık.