13 Mayıs 2014 Salı

Üç renkli patates salatası

Ben Bu salatayı göz kararı yapıyorum. Elimdeki kalıba göre miktarı ayarlayıp lezzetlendirip şekil veriyorum. Eğer bir gün önceden ya da akşam yaparsanız sofrada şık ve lezzetli ayrıca doyurucu  bir salata elde edersiniz. Ben genelde hafta sonları çay masası hazırlarım buda o masalardan biriydi. O gün için canım ne istemişse hemen yaparım. Genelde sabah kahvaltılarını geç yaptığımız için saat 5-6 gibi de böyle bir çay masası ile hem yemek hem keyif bir arada gideririz.
Masam da neler var:
Üç renkli patates salatası
Kısır
Brokoli salatası
Acukka
Tahinli çörek
Haşhaşlı katmer
                    
Malzemeler
Patates
Havuç
Pancar turşuşu
Maydanoz
Mayonez
Süzme yoğurt
Yapılışı
1-Patatesler haşlanır ezici yardımıyla hepsi ezilip tuzu konulup üç parçaya ayrılır. (başka malzemeler konulup miktar ve katta arttırılabilir)
2-Bir tanesinin içerisine çok ince kıyılmış maydanoz, süzme yoğurt ve 1 yemek kaşığı kadar mayonez konulup karıştırılır. Ve bir kabın içerisine konulur.
2-Diğer parça patatesin içerisine rendelenip sotelenmiş havuç, süzme yoğurt ve 1 yemek kaşığı kadar mayonez konulup karıştırılır ve maydanozlu patatesin üzerine yayılır.
3-Son patatesin içerisine rendelenmiş pancar turşusu, süzme yoğurt ve 1 yemek kaşığı kadar mayonez konulup karıştırılarak havuçlu patatesin üzerine yayılır ve üzeri streç filimle kapatılıp buz dolabında dinlendirilir. Servis yaparken dolaptan ve kalıptan çıkarılıp süslenir.

1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Çok güzel ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık