21 Şubat 2014 Cuma

Jöleli/portakallı kedi dili pastası

Bu tarif yılların tarifi olup eski defterimde duruyordu. Geçenlerde defteri çıkarınca gördüm ve yaptım. Tarifi portakalı olarak almıştım ve portakallı olarak uyguladım ama bundan sonra diğer meyvelerle de uygulayarak siteye ekleyeceğim. Son derece hafif ve lezzetli bir pasta oluyor deneyin memnun kalacaksınız.

Malzemeler

1 paket kedi dili
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı süt
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket jöle Kullandığınız meyveye uygun)
Portakal

Hazırlanışı
1-Öncelikle toz şeker, un, nişasta ve  süt kullanılarak muhallebisi pişirilir.
2-Muhallebi hafif ılıkken üzerine margarin ve vanilya ilave edilip mikserle karıştırılır.
3-Bu arada üzerindeki tarife göre jöle hazırlanır.
4-Kelepçeli bir kalıbın en altına dilimlenmiş portakallar dizilir.
5-Kenarlarınada jöleye batırılmış kedi dilleri dizilip meyvenin üzerine biraz jöle dökülüp dolapta dondurulur.
6-Donan jöle üzerine krema onun üzerine yine jöleye batırılmış kedi dilleri dizilerek kalıp doluncaya kadar devam edilir.
7-Hazırlanan karışım bir gün dolapta bekletildikten sonra ters çevrilip kelepçeli kalıptan çıkarılarak servis yapılır.





1 yorum:

Sema dedi ki...

Elinize sağlık şahane olmuş.sevgilerimle