4 Nisan 2013 Perşembe

Özbek Pilavı

 

Malzemeler
· 1 su bardağı pirinç
· 2 su bardağı et suyu
· 2 adet havuç
· 100-150 gram kuşbaşı et
· 1 adet soğan
· Tuz
· Tane karabiber
 
Hazırlanışı:
1.Bir tencereye etler konulup üzerine de biraz yağ ilave edilerek kendi suyu içerisinde hafifçe kavrulur.
2.Daha sonra yemeklik doğranan soğanlar ilave edilip kavurma işlemine devam edilir.
3.Son olarak küçük küpler halinde doğranan havuçlarda ilave edilip 1-2 dk. kavrulduktan sonra üzerine su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
4.Etler yumuşayınca suyu süzülüp et ve havuç karışımı tencerenin dibinde bırakılır.
5.Üzerine pirinç konulup ayrılan et suyu tekrar ilave edilerek pilav kısık ateşte pişirilir.
6.Pişen pilav pir tabağa ters çevrilip servis yapılır.

6 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

bende yıllar önce bir kez yapmıştım,çok leziz bir pilavdır,ellerine sağlık..

Sema dan Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık çok severim çok iştah açıcı görünüyor nefiss sevgiler:)

ayşe ÖZCAN dedi ki...

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor... bu arada bloğumu yeni açtım benede beklerim sevgiler :)

ayşe ÖZCAN dedi ki...

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor... bu arada bloğumu yeni açtım benede beklerim sevgiler :)

ayşe ÖZCAN dedi ki...

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor... bu arada bloğumu yeni açtım benede beklerim sevgiler :)

ayşe ÖZCAN dedi ki...

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor... bu arada bloğumu yeni açtım benede beklerim sevgiler :)