15 Nisan 2013 Pazartesi

Lavaş

Malzemeler
500 gr Un
1 tatlı kaşığı tuz
1//4 paket yaş maya
su

Yapılışı
1-Unu bir kabın içerisine koyup maya,tuz ve su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyorum.
2-Hamuru cevizden büyük parçalara ayırıp beze alıyorum.

3-Her bir bezeyi açıyorum. Burada kalınlık önemli çok ince olursa yufka olur kalın olursada çörek gibi olur. Bu nedenle dikkatli bir şekilde açıyoruz (mantı hamurundan biraz daha kalınca)

4-Açılan hamurları uygun bir tavada yada sacda pişirip hemen bez arasına koyuyoruz.
5-İşlemi yaptıktan sonra aralarına elimizle hafifte su serperek muhafaza ederseniz yumuşak olur.





1 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

uzun zaman olmuş yapmayalı şimdi olsaydı sıcacık mis gibi ne güzel olurdu.ellerine sağlık..