Malzemeler
Tavuk göğsü (kişi sayısı kadar 1 tavuk göğsü)
Biraz salça
Çok az sıvı yağ
Tuz
Baharatlar(kırmızı biber, karabiber)
Hazırlanışı
1-Salça, yağ, tuz ve baharatları karıştırıp yıkanmış temizlenmiş tavuk göğüslerini bu karışımın içerisine buluyorum.
2-Sosa bulanmış tavuk göğüslerini yanyana ve üst üste koyarak streç filmle sıkıca sarıp buzluğa koyuyorum.
3-Kullanacağım zaman buzdolabından çıkarıp donu fazla çözülmeden keskin bir bıçakla ince ince dilimliyorum.
4-Teflon bir tavaya biraz yağ ilave edip üzerine donu çözülmeden hemen tavukları atıp önce hızlı ateşte daha sonra yavaş ateşte güzelce kavuruyorum sonrada ya tabakta ya da lavaşla hazırladığımdürüm şeklinde servis yapıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder