6 Nisan 2013 Cumartesi

ıspanaklı kol böreği

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un
İçi
1 kg ıspanak
1 baş kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
250 gr lor(beyaz) peynir
Arasına süemek için ayrıca 1 su bardağı sıvı yağ
tuz



Hazırlanışı
1-Bir kabın içerisine yumurtaları kırın (birinin sarısı ayrılacak), üzerine süt, yoğurt, tuz, sıvı yağ ve kabartma tozu konur.
2-Hepsi karıştırılıp içerisine un konularak yoğurmaya başlanır ele yapışmayacak ama sertte olmayan bir hamur yoğrulur ve 6 parçaya ayırarak beze yapılıp dinlendirilir.
3-Bu arada sıvı yağ konulur içerisine yemekşik doğranmış kuru soğanlar ilave edilip hafif kavrulur. İçerisine yıkanıp doğranmış ıspanaklarda ilave edilip suyunu çekene kadar kavrulur.
4-Soğuyunca içerisine peynir katılıp karıştırılır.
5-Her bir beze açılabildiği kadar ince açılır. Üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilerek her yeri yağlanır ve ıspanaklı harç üzerlerine yayılarak kenardan rulo şeklinde sarılarak tepsiye ya ortadan başlayarak ya da kenardan uzun olacak şekilde yayılır.
6-Tüm bezelere aynı işlem yapıldıktan sonra kalan yumurta sarısının üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ilave edilerek şekil verilen hamurun üzerine sürülerek fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: