25 Mart 2014 Salı

Yufkalı cacık salatası

Bayat ekmekleri değerlendirmeye devam. Bu tarif yufka ekmekle yapılan bir tarif. Bazı yörelerde kışlık olarak yufka ekmek yapılıp onlar tüketilir. Bu yufkalar kuru olduğu için çok çabuk kırılıp parçalanıp kullanılmaz hale gelebilir. İşte bu kırık yufkaların kullanılmasıyla elde edilen çok pratik ve de çok lezzetli bir salata. İster misafirlerinize ikram edin isterseniz tek başına bir yemek gibi tüketin. Gelelim tarifimize ben bu tarifte çok ölçü vermek istemiyorum çünkü tamamiyle göz kararı.


Malzemeler
Yufka kırıkları
Sulu yoğurt
Salatalık
Sarımsak
Tuz.
Üzeri için
Sıvı yağ
Kırmızı biber
Nane
Yapılışı
1-Öncelikle salatalıklar rendelenir içerisine sarımsak ve tuz ilave edilip sulu yoğurt konularak koyu bir cacık elde edilir.

2-Hazırlanan cacık kuru kırık yufkaların üzerine dökülüp yufkaların her tarafı cacıkla kaplanacak şekilde karıştırılır.

3-Sıvı yağda kırmızı biber ve nane karışımı yakılarak üzerine dökülüp servis yapılır.


Not: Bunda kullanılacak yufka mutlaka ev yufkası olacak ve kuru olacak eğer ev yufkasını yumuşak yenilebilir şekilde almışsanız onu açıkta bırakıp kurutup sonrada parçalayarak kullanabilirsiniz.

1 yorum:

Özgür Tatlar dedi ki...

Ellerine saglik hiç bilmiyordum böyle bir tarif.