20 Mart 2014 Perşembe

portakal soslu bayat ekmek keki

Bugünlerde bayat ekmekleri değerlendirme çalışmaları yapıyorum.  Bunlardan biri hafta sonunda yaptığım  portakal soslu bayat ekmek keki.
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağ şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
9 yemek kaşığı bayat ekmek unu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı portakal suyu
üzeri için 1 su bardağı portakal suyuna 2 tatlı kaşığı şeker


Yapılışı
1-Yumurta ve şeker çırpılı içerisine sıvı yağ, portakal suyu, vanilya ve kabartma tozu konulup karıştırılır.
2-Daha sonra un, nişasta ve ekmek unu (ben bayat ekmekleri kurutup çok hafif fırınladıktan sonra robotta çekip kullanıyorum) ekleyip yağlanmış kek kalıbına döküp fırında pişiriyoruz.
3-Bu arada üzeri için şekeri çok az sıcak suda eritip üzerine sıkılmış portakal suyunu ilave edip bir kenarda bekletilir.
4-Kek piştikten sonra fırında ilk sıcaklığı geçinceye kadar  bekletip üzerine şekerli portakal sosu dökülüp kek servis edilir.



6 yorum:

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Canım nefis görünüyor ohhh mis gibi portakal kokuyordur şimdi.Ellerine sağlık

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Bayat ekmekleri değerlendirmek için çeşitli yöntemler kullanıyordum ama kek yapmayı düşünmemiştim..ellerine sağlık canım..Hem de portakallı..:)

Sema dedi ki...

Eline sağlık çok lezzetli görünüyor..

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...degısık olmuş..nefıs gorunuyor..sevgılerımı bırakıyorum..

Şirince Tatlar dedi ki...

Eline sağlık canım ne güzel düşünmüşsün:))