Malzemeler:
1 demet pırasa
100 gr beyaz peynir
4 yumurta
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı buğday unu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
1-Pırasaların beyaz kısmı ince ince doğranır. Yağ eklenen tavada diriliğini kaybedene kadar sotelenir.
2- Sotelenen pırasalar bir kenarda soğumaya bırakılır.Derince bir kaba 4 yumurta kırılır ve iyice çırpılır. 1-Pırasaların beyaz kısmı ince ince doğranır. Yağ eklenen tavada diriliğini kaybedene kadar sotelenir.
3-Üzerine yoğurt ve sıvıyağ konup karıştırmaya devam edilir.
4-2 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı da buğday unu ve 1 paket kabartma tozu ilave edilir ve tüm malzemeler özleşene kadar karıştırılır.
5-İçine sotelenmiş pırasalar ve parçalanmış beyaz peynir konulur. Fırın tepsisinin tabanı yağlanır ve pırasalı hamur içine dökülür.
6-Yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.
1 yorum:
Elinize sağlık, afiyet olsun:)
Yorum Gönder