14 Temmuz 2014 Pazartesi

Ramazan 18 gün menü

Ramazan 18 gün menü ‪#‎ramazan‬ ‪#‎iftar‬ ‪#‎ramazanlezzetleri‬ ‪#‎Canlı‬ Mutfak
Patates   çorbası
Pideli yoğurtlu kebap
Zeytinyağlı karışık dolma
Kaşık salata
künefe






















Pideli yoğurtlu kebap
Malzemeler
1 bayat pide
yarım kilo biftek
1 kuru soğan
4-5 adet yeşil biber
3-4 adet olgun domates
2-3 diş sarımsak
Yoğurt
tereyağ
Hazırlanışı
1-Kuru soğan yemeklik doğranır ve kavrulur. Üzerine doğranmış yeşil biberler atılıp kavurma işlemine devam edilir.
2-Üzerine jülyen (parmak  gibi)doğranmış biftekler ilave edilip etler kendi suyunu salana kadar kavurma işlemine devam edilir.
3-Daha sonra küçük doğranmış domates ve sarımsak ilave edilip tuz ve baharatta (kekik, karabiber) ilave edilip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Son olarak üzerine 1 çay bardağı su ilave edilir. düdüklüde çok kısık ocakta 1 saate yakın pişirilir.
4-Pişen biftekler servis tabağına doğranan pidelerin üzerine pay edilir.
5-Kenarına yoğurt konulup üzerine tereyağ gezdirilerek sıcak servis yapılır.




2 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım Çok güzel bir menü afiyetler olsun size sevgiler...

Havva güney dedi ki...

ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor:)