21 Temmuz 2014 Pazartesi

Ramazan 24 gün menü ‪#‎ramazan‬ ‪#‎iftar‬ ‪#‎ramazanlezzetleri‬ ‪#‎Canlı‬ Mutfak
Sulu köfte
Maş fasulye salatası
Zeytinyağlı patlıcan
Tahinli çıtır

 
  MALZEMELER
  200 gr kıyma 
  2 kuru soğan (biri içine)
  1 çay bardağı ince bulgur
  1 yumurta akı
  1 yemek kaşığı domates salçası
  4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  Karabiber
  Pul biber
  Tuz
  Patates
HAZIRLANIŞI
1-Öncelikle köfte hazırlanır. Bunun için kıyma, ince bulgur, rendelenmiş kuru soğan, yumurta akı, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğrulur. Nohuttan biraz büyük köfteler hazırlanır.
2-Hazırlanan köfteler un serpilmiş bir tepsiye alınır. Sallanarak köftelerin her tarafının una bulanması sağlanır.
3-Kuru soğan ufak doğranır. Sıvı yağla beraber tencereye alınır, kısık ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine domates salçası eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
3-Kavrulan soğanlı salçanın üzerine kaynar su eklenir ve içerisine hazırlanan köftelerle köfte büyüklüğünde doğranmış patatesler konularak pişmeye bırakılır.
4-Pişmeye yakın yeter miktarda tuz ilave edilerek yemek ocaktan alınır.

 



1 yorum:

Bloglar Yarışıyor, Siz de Katılabilirsiniz dedi ki...

Bloglar Yarışıyor ile siz de blogunuzla kazanmaya aday olun, promosyon ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı ilk tur dahilinde düzenliyoruz. Siz de başvurun. Detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!


Web: http://www.bloglaryarisiyor.net
Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net
Tel: +90212 330 9707