13 Temmuz 2014 Pazar

Ramazan 17 gün menü Maydanozlu Bulgur Pilavı

Ramazan 17 gün menü 
közlenmiş patlıcan çorbası
Tavuk şiş
Maydanozlu bulgur pilavı
Deniz börülcesi salatası
Şeftalili kek


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maydanozlu Bulgur Pilavı
  • 2 s.b bulgur
  • 5 s.b su (ben etsuyu ve normal su karıştırdım)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 baş soğan
  • yarım demet maydanoz
  • Hazırlanışı
    1-Öncelikle soğanlar yemeklik doğranıp tereyağı ile bir tencerede sarartılır.
    2-Daha sonra içerisine salça ilave edilip biraz daha kavrulup bulgurlar ilave edilir.
    3-Bir iki dakika kavrulan bulgurların üzerine et suyu ve normal su eklenip tuzu da damak zevkinize göre ekleyip altını kısılarak kaynamaya bırakılır.
    4-Suyunu çeken pilavın üzerine kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılarak pilav demlenmeye bırakılır.
  • 5-Demlenen pilav servis edilir.
 
     




      1 yorum:

      Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

      En sağlıklı pilav ellerine sğlık.Maydanozda çok yakışır.