24 Temmuz 2014 Perşembe

Sebze çorbası
Arnavut ciğeri
Peynirli börek
Zeytinyağlı patlıcan
Waffel


 
 
 

 
Sebze çorbası
Malzemeler
1 adet kapya (kırmızı biber)
1 adet kabak
1 adet patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
1-Biberler çok incecik doğranarak bir tencereye yağlarla beraber konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
2-Biberler yumuşadığında üzerine rendenin en ince tarafı ile rendelenmiş kabaklar ilave edilip 2-3 dakika daha kavurma işlemi devam eder. Daha sonra içerisine un ilave edilip kavurmaya devam edilir. Un tencereye yapışmaya başladığında üzerine yeterli miktarda sıcak su ilave edilir.
3-Su ilave edilince üzerine yine rendenin en küçük tarafı ile rendelenmiş patatesler ve tuz ilave edilip çorba pişmeye bırakılır.
 
4-Sebzeler yumuşayıp ezilmeye başladığında çorba pişmiş demektir. Son olarak bir miktar dereotu çok ince kıyılıp çorbanın üzerine dökülüp tencerenin altı kapatılarak servise hazır hale getirilir.



 

2 yorum:

Havva güney dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım,Çorba çok güzel görünüyor:)

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık ne kadar nefis bir o kadar da besleyici bir çorba olmuş afiyet olsun sevgiler