3 Temmuz 2014 Perşembe

Ramazan 7. gün menü Köfteli şehriye çorbası

Köfteli şehriye çorbası
Çökertme kebabı







Domatesli bulgur pilavı
Patlıcan salatası










Bisküvili verev pasta








Köfteli şehriye çorbası
Malzemeler
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet olgun domates
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
150 gr kıyma
1 kuru soğan
2-3 yemek kaşığı bayat ekmek kurusu
tuz
baharatlar

Yapılışı
1-Kıyma, kuru soğan, ekmek, tuz ve baharatlar konularak köfte  yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.
2-Hazırlanan köfteler tencereye konan yağ içerisinde hafifçe kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates konulur. Bu aşamada domatesin rengi az olursa üzerine salçayı koyabilirsiniz hepsi birlikte 5-10 dk. kavrulur.
3-Son olarak üzerine sıcak su ilave edilip şehriyeler ve tuz atıp kaynamaya bırakılır.
4-Servis sırasında üzerine maydanoz ya da nane ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: