20 Temmuz 2014 Pazar

Ramazan 23 gün menü

Ramazan 23 gün menü ‪#‎ramazan‬ ‪#‎iftar‬ ‪#‎ramazanlezzetleri‬ ‪#‎Canlı‬ Mutfak
Bulgur çorbası
Tavuklu kapama
Köz Kırmızı biber
Yoğurtlu mor salata
Cevizli güllaç




Tavuklu kapama
Malzemeler
·       3 adet tavuk incik (kişi sayısı kadar)
·       1,5 su bardağı pirinç
·       1 küçük kuru soğan
·       1 yemek kaşığı tereyağ
·       3 su bardağı su (yarısı tavuk suyu yarısı normal su)
Hazırlanışı:                     
1-Tavuk incikler güzelce haşlanır.
2-Bu arada tereyağ konulup üzerine incecik doğranan soğanlar eklenip bir güzel kavrulur. Daha sonra pirinçler ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
3-Kavrulan pirinçlerin üzerine su konularak fırına dayanıklı bir tepsi içine boşaltılır.
4-Son olarak haşlanmış incikler pilav üzerine yerleştirilerek fırına verilir.
5-Pirinçler pişip suyunu çekinceye kadar fırında pişirilip servis yapılır.

1 yorum:

sule m dedi ki...

Harika bir mönü olmus.Hayirli iftarlar.