4 Mayıs 2014 Pazar

Pratik açma

Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
Aldığı kadar un.
arası için
Oda sıcaklığında terem yağı





Hazırlanışı
1-Bütün sıvı malzemeyi karıştırıp içerisine şeker, tuz, maya ve aldığı kadar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
2-Hamuru limon büyüklüğünde parçalara bölüp  bezeler yapıyoruz.
3-Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp 4 veya 5 tanesi üst üste gelecek şekilde her bir katın üzerini  oda sıcaklığında ki   terem yağ ile yaklaşık 2 tatlı kaşığı yağ ile yağlıyoruz .
4-Üst üste koyduğumuz yağlı hamurları tekrar açıp dörde bölüyoruz.
5-Parçaları rulo yapıp kendi etrafında burarak simit şekli verip yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizip yarım saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
6-Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişiriyoruz.
Bu açma biraz daha kıyır kıyır bir lezzet oluyor. Eğer isterseniz içine peynir, zeytin  koyabilir veya sade yapabilirsiniz ben bu kez haşhaşlı ve sade yaptım.

3 yorum:

Sema dedi ki...

Eline sağlık Sibel hanım nefis olmuşlar Bir tane uzanıp alınabilinse keşke sevgilerimle.:)

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

Zeytin Dalı dedi ki...

çok guzel olmus ellerınıze saglık