4 Mart 2016 Cuma

Pratik su böreği


Malzemeler
1 paket su böreklik yufka
İç malzemesi (ben peynir kullandım)
Arasına sürmek için tereyağ
Üzeri için 1 yumurta
Hazırlanışı
1-Börek yapacağınız tepsiyi yağlayıp bir tane kuru yufkayı üzerine tam olarak seriyoruz.
2-Yufkayı haşlayacağımız tencereye suyu koyup kaynatıyoruz.
3-Daha sonra marketten aldığımız su böreği yufkasını 4-5 parçaya bölerek haşlıyoruz.
4-Her yufkanın arasını eritilmiş tereyağ ile yağlayıp yufkanın yarısını tepsinin altına yerleştiriyoruz.
5-Yufkanın yarısı tepsiye yerleşince arasına iç malzemeyi yayıp kalan yufkalarıda haşlayarak tepsiye yerleştirip tepsinin en altına serdiğimiz ve kenarlardan taşan yufkayı tepsinin üzerine kapatıp, yumurta sarısını sürüp fırında kızartıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.








6 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık.Tepsinin en altına serdiğimiz yufka da su böreklik yufka mı oluyor?Yoksa normal yufka mı?

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Nefis olmuş. Bir dilimine kimsecikler dayanamaz.. Eminim..:)
Ellerinize sağlık...

yesimdusova dedi ki...

Merhaba çok pratik. Ellerinize sağlık..

nilgün aydın dedi ki...

Su böreği yufkası olduğunu hiç bilmiyordum ve de gözüme çarpmadı. Ama nefis olmuş. ellerine sağlık canım

yesimdusova dedi ki...

Merhaba, ellerinize sağlık. Kendim nekadar kolayda olsa,daha tava böreğini aşamadım. Sevgiyle kalın..

sihirli mavi dedi ki...

Ne kadar kolay ve pratik, ellerine sağlık...