9 Aralık 2011 Cuma

şekerpare

Aslında bayramda yapmıştım ama yayınlayamamıştım. Gerçekten çok güzel bir tatlı oldu.

Malzemeler
250 gr. tereyağı ya da margarin
2 adet yumurta ( 1'inin sarısı üstüne )
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
8-10 damla limon suyu




Hazırlanışı
1-iyice yumuşamış olan margarin ya da tereyağı yumurta,şeker ve irmikte eklenerek birbirine yedirilir.
2-un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip yoğurulan kaba yapışmayacak kıvama gelinceye kadar unla yoğurulup güzel bir hamur elde edilir.
3- yağlanmış tepsiye oval şekil verilerek dizilir.ortasına fındık ya da ceviz batırılır.yumurta sarısı sürülür.çatalın tersiyle çizilir.
4-180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
5-Diğer tarafta hamura başlamadan şerbeti hazırlanır. şerbet kaynamaya başlayınca 10 dk.kadar daha kaynatıp limon suyu eklenerek şerbetin altı kapatılır.
6-fırından çıkan tatlının üzerine hazırlanıp bekleyen şerbet yavaş yavaş gezdirilir.üzerini kapatmadan çekmesi sağlanır.
7-soğuyunca üzerine fıstık ya da ceviz serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok: