11 Kasım 2012 Pazar

Karaköy Poaça


Malzemeler
2 Yumurta (1 tanenin sarısı yüzüne)
100 gr margarin (oda ısısında)
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 tatlı kaşığı şeker (zevkinize göre)
1 yemek kaşığı limon suyu
aldığı kadar un




Yapılışı
1-Mayayı sütle birlikte bir kabın içerisine koyup iyice ezin.
2-Daha sonra içerisine yağları, yumurtayı, limon suyu, tuz ve şekeri koyup hepsini birbirine karıştırın.
3-Son olarak yavaş yavaş un ilave ederek hamuru yoğurun. Hamur kesinlikle ele yapışmayacak ama sertte olmayacak. kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlanacak.
4-Hazırlanan hamur en az 1 saat buz dolabuında dinlendirilir. (mayalanması için sıcak bir yere konulmayacak)
5-Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlanarak tepsiye dizilir.

6-Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilip, dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Not: Ben içi boş yaptım istenirse arasına peynirde konulabilir.

1 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm nefis çay içerken girdim bloğuna poğaçaları görünce içimden olsalarda yesem dedim:))
ellerine sağlık