13 Kasım 2012 Salı

Tahinli Kabak Tatlısı

TAHİNLİ KABAK TATLISI
Uzun zamandır tahinli kabak tatlısı denemek istiyordum. Hafta sonu kabak alınca dün pişirdim ve tahinle servis yaptım gerçekten güzel bir lezzet oldu.
Ben kabak tatlısında net bir tarif veremiyorum. Çünkü tatlının güzel olması tamamiyle kabağın güzelliğine bağlı.
Ben yaklaşık olarak 1 kg kabak kullandım. Üzerine de 2 su bardağı kadar  şeker koydum. Aslında bir gün önceden şekeri ilave edip daha sonra pişiriyorum. Ama oğlum çok isteyince mecburen kabağın üzerine şekeri ilave ettikten sonra birazda su ilave ettim.
Kabağı  ocak üzerinde  yumuşayıncaya kadar pişirdim (kabağın durumuna göre suyu az yada çok olabilir.) daha sonrada 15-20 dk kadar fırında şerbeti çekmesi için pişirdim. Bu arada kabak ve şerbet özleşti. Ancak bazı durumlarda tam olarak özleşmeyebilir o zaman kabakda dağılmasın diye servis tabağına alınıp tencerede kalan şurup biraz daha ocak üzerinde ağdalaştırılarak kabakların üzerine dökülür.
Servis sırasında da üzerine ceviz ya da tahin eklenerek servis yapılır.

5 yorum:

Let's Party dedi ki...

maşallah çok tatlı bende beklerım bloğuma:)

anne eli gibi dedi ki...

artık zamanıdır,bol bol yapıp yemeli,ellerine sağlık...

bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık sibelim ben bizimkiler bayılırız bayramda yaptım bende.
aldım tabağı ellerine sağlık.

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Çok severim,bol tahinlisi süper olur..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

olsada yesek suzan dedi ki...

merhaba, çok severim ama bende hiç tahinli denemedim ellerinize sağlık, takipteyim sizi bana da beklerim inşallah sevgiler :)