9 Aralık 2013 Pazartesi

Pastane poaçası

Malzemeler
2 yumurta
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket instant maya
aldığı kadar un

Yapılışı
1-Bir yumurtanın sarısı ayrılıp un dışındaki malzemeler bir kabın içerisine konularak margarin elle ezilinceye kadar yorulur.
2-İçerisine yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
3-Elde edilen hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
4-Hamurdan parçalar koparılıp avuç içerisinde el ayası kenarı ile çukurlaştırılır.

5-Çukur kısma iç malzemesi konulur.

6-Üzeri kapatılıp el ayası ile bir taraftan bastırılıp tepsiye yerleştirilir.

7-Tepsidede yarım saat kadar dinlendirilip üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.

Not: Hamurun yarısını ayırıp içerisine biraz ezilmiş beyaz peynir ve doğranmış dereotu ekleyerek dereotlu poaça da yaptım.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


5 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Emek Kafee dedi ki...

harıka olmus elınıze saglık

pınar k dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...tarıfı not aldım...canım bende beklerım sayfama ...sevgılerımı bırakıyorum...

zeynep dedi ki...

Pastane poğaçasının en önemli ayrıntısı şekli olsa gerek lezzetide yakaladık mı daha ne olsun.
ellerinize sağlık..

kolay yemek tarifleri dedi ki...

pastane poğaçası bizim evde çok sevilen bir lezzet senin poğaça tarifinde nefis duruyor doğrusu ellerine sağlık sevgiler