1 adet Tavuk göğsü
1-1,5 yemek kaşığı kadar mısır nişastası
1 su bardağı su
Galete unu
baharatlar
1 yumurta
tuz
Yapılışı
1-Tavuk göğüsleri ince şeritler halinde parmak kalınlığında doğranır.
2-Mısır nişastası su ile karıştırılır ve içerisine doğranmış tavuklar ilave edilir. Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
3-Yemek saatinden önce nişastalı sudan çıkarılan tavuklar çırpılmış yumurtaya bulanıp galeteye bulanır.Galete ununa istenilen baharatlar eklenir. ben genelde köri,biraz pul biber ve kekik kullanıyorum)
4-Hazırlanan galeteli tavuklar yağda kızartılıp arzu edilen soslarla servis yapılır.
1 yorum:
Elinize sağlık Sibel hanım nefiss
Yorum Gönder