14 Ekim 2013 Pazartesi

Gül Baklava

Dün temizlik yapıldı bugünde kol börekleri ve baklavalar açıldı bende bittim. Baklava pişti ama yarın şerbetliyeceğim  hem kol böreği hem de baklavanın şerbetli hali daha sonra eklenecek.

Malzemeler
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
bir fiske tuz
aldığı kadar un
İçi: ceviz
Üzeri için
Tereyağ
açmak için nişastalı un (bire bir)

Yapılışı
1-bütün malzemeler konulup karıştırılır.
2-Üzerine yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
3-Hamur iyice özleştirildikten sonra limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. Ben bu hamurdan 14 beze elde ettim.
4-üzeri nemli bir bezle kapatılıp 4-5 saat dinlenmeye bırakılır.
5-İyice dinlenen hamur un ve nişasta karışımı ile incecik açılır.
6-Açılan hamur dört parçaya bölünür ve geniş kenarın ortasından üçgen köşeye doğru büzdürülür.
 
7-Kenarda kalan uçlar üçgenin ucu yönünde aşağıya alınır.

8-İki uç yan yana getirilip az miktarda içe katlanır.

9-İç malzeme konulup geniş taraftan cevizin üzerine doğru katlanıp tepsiye dizilir.

10-Üzerine eritilmiş tereyağ dökülüp sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirilir. (her bir tatlının üzerine 1 yemek kaşığı kadar yağ döktüm)

4 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

oh oh maşallah :)
eline sağlık,hayırlı bayramlar...

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım gecmıs bayramın mübarek olsun..sevgıler

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Geçmiş bayramın mübarek olsun nefis olmuş ellerine sağlık sevgilerimle..

özlem dedi ki...

maaşallah ellerinize sağlık