Malzemeler
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
bir fiske tuz
aldığı kadar un
İçi: ceviz
Üzeri için
Tereyağ
açmak için nişastalı un (bire bir)
Yapılışı
1-bütün malzemeler konulup karıştırılır.
2-Üzerine yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
3-Hamur iyice özleştirildikten sonra limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. Ben bu hamurdan 14 beze elde ettim.
4-üzeri nemli bir bezle kapatılıp 4-5 saat dinlenmeye bırakılır.
5-İyice dinlenen hamur un ve nişasta karışımı ile incecik açılır.
6-Açılan hamur dört parçaya bölünür ve geniş kenarın ortasından üçgen köşeye doğru büzdürülür.
8-İki uç yan yana getirilip az miktarda içe katlanır.
9-İç malzeme konulup geniş taraftan cevizin üzerine doğru katlanıp tepsiye dizilir.
10-Üzerine eritilmiş tereyağ dökülüp sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirilir. (her bir tatlının üzerine 1 yemek kaşığı kadar yağ döktüm)
4 yorum:
oh oh maşallah :)
eline sağlık,hayırlı bayramlar...
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım gecmıs bayramın mübarek olsun..sevgıler
Geçmiş bayramın mübarek olsun nefis olmuş ellerine sağlık sevgilerimle..
maaşallah ellerinize sağlık
Yorum Gönder