15 Aralık 2015 Salı

Unlu patatesli çıtır börek


Malzemeler
5 adet Yufka
Her bir yukfa için 1 yemek kaşığı un,
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
üzeri için 1 yumurta
İç malzemesi için haşlanmış 4-5 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber (domates) salçası  
Hazırlanışı
1-Su ve sıvı yağ karıştırılır.
2-bu arada patatesler haşlanır ezilir ve soğanla kavrularak üzerine biber salçası eklenip soğuması için bir kenarda bekletilir.
3-Her bir yufkanın üzeri su ve sıvı yağ karışımı ile ıslatılır ve üzerine dağıtarak 1 yemek kaşığı un serpilir.
4-Yufka yarım ay şeklinde kapatılıp kenarına patatesli iç konulur ve iki parmak enliliğinde sarılarak tepsiye dizilir.
5-Üzerine  yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek fırında pişirilir. Sıcak yada ılık servis edilir.



4 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Valla şu an tam bu saatler sıcacık börek yanında bir bitki çayı ne güzel giderdi :) Ellerinize sağlık...

Meltem Zengin Ölmez dedi ki...

Misss gibi gorunuyor ellerinize saglikk

İlke Ataş dedi ki...

elinize sağlık nefis görünüyor

sihirli mavi dedi ki...

Ne kadar kolay ve pratik görünüyor, ellerine sağlık :))