2 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler
·       2 su bardağı süt
·       2 yemek kaşığı un
·       1 yemek kaşığı tere yağ
·       Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi)
Hazırlanışı:                     
1- Bunun için bir tencereye tere yağ konulup un ilave edilir ve kokusu gidinceye kadar kavrulur. Ancak rengi fazla koyulaştırılmaz aksi halde sosun rengi  koyu olur.
2-Kavrulan unun üzerine soğuk süt ilave edilip topaklaşmasına meydan vermeyecek şekilde hızla karıştırılır.
3-Üzerine 1-2 fiske Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi) ilave edilip boza kıvamında pişirilir.
4-Ilıyınca içerisine 1 yumurta karıştırılır.
5-Beşamel sos kullanılacak her yerde içerisine arzu ettiğiniz malzemeleri katarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: