Malzemeler
· 2 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı un
· 1 yemek kaşığı tere yağ
· Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi)
Hazırlanışı:
1- Bunun için bir tencereye tere yağ konulup un ilave edilir ve kokusu gidinceye kadar kavrulur. Ancak rengi fazla koyulaştırılmaz aksi halde sosun rengi koyu olur.
2-Kavrulan unun üzerine soğuk süt ilave edilip topaklaşmasına meydan vermeyecek şekilde hızla karıştırılır.
3-Üzerine 1-2 fiske Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi) ilave edilip boza kıvamında pişirilir.
4-Ilıyınca içerisine 1 yumurta karıştırılır.
5-Beşamel sos kullanılacak her yerde içerisine arzu ettiğiniz malzemeleri katarak kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder