9 Ocak 2012 Pazartesi

Hafta sonu

Hafta sonları genelde evde pasta börek yapmaktan hoşlanıyorum. Bu hafta sonuda sizlere tarifini verdiğim kap kekleri denemek istedim. yalnız hazırladığım kek hamuru benim kalıplarıma göre fazla olunca bende kalan hamurun içerisine kakao ilave edip uzun zamandır denemek istediğim fincan kekini yaptım yanına birde mercimekli köfte yapıp arkasındanda çayımı demleyip annemle beraber bir güzel keyif yaptık

Kırmızı mercimekli köfte
Malzemeler
1 su bardağı mercimek
2 su bardağı kısırlık bulgur
2 -3 baş soğan büyü olursa iyi olur
2 yemek kağığı salça (1 kaşığı biber salçaşı)
sıvı yağ
baharat(kimyon, karabiber, kırmızı biber, çok az reyhan)
Yeşillik(maydanoz, yeşil soğan)

Hazırlanışı
1-öncelikle kırmızı mercimek bir tencereye konulup haşlanır.
2-Haşlanan mercimeğin çok sulu olmamasına dikkat edilerek içerisine bulgur katılıp karıştırılarak ağzı kapatılıp şişmesi beklenir.
3-Bu arada soğanlar yemeklik doğranır veya rondodan geçirilerek bir tavaya alınarak üzerine yağ ilave edilip hafif pembeleşene kadar pişirilir. Salça ilave edilip biraz daha kavrularak şişen bulgurun üzerine dökülür.
4-Baharatlar ve tüz ilave edilip yoğrulur.
5-En son olarak yeşillikte ilave edilip biraz daha yoğrulduktan sonra şekil verilip servis edilir.

Hiç yorum yok: