30 Ocak 2015 Cuma

Portakal dilimli kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
üzerine konulacak portakalın rendelenmiş dış kabuğu
Üzeri için
1 portakal ince ince dilimlenecek
1 su bardağı şekerli portakal suyu (2 yemek kaşığı şeker)


Hazırlanışı
1-Öncelikle kalıp yağlanır ve bir kenarda bekletilir. Ben çember kalıp kullandım.
2-Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır ve üzerine sıvı malzemeler ilave edilip karıştırılır.
3-Daha sonra üzerine kabartma tozu, vanilya ve un konulur. (unu ölçmediğim için göz kararı aldığı kadar un)
4-Karıştırılan kek hamuru yuvarlak çember kalıba dökülür ve üzerine yuvarlak dilimlen portakallar yerleştirilip 180-200 derece arasında pişirilir.

5-Kürdan testi ile pişip pişmediği kontrol edilir. Pişen kekin üzerine hazırlanmış portakal suyu gezdirilerek içine sosu çekmesi sağlanır ve servis yapılır.

Afiyet olsun

5 yorum:

Mutlu Badem dedi ki...

portakalın olduğu herşey baş tacım :)

Arzu GÖNCÜ HANGÜL dedi ki...

Portkallı kek ayrıca sevilir..Mis gibi kokar pişerken:))Ellerinize sağlık..

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerine sağlık Sibelcim,face de görmüştüm çok güzel görünüyordu,bloglarda foto görünmüyor bugün maalesef.

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Cok güzel görünüyor
bende bi deniyecem insallah olur. simdiden ellerinize saglik