28 Ocak 2015 Çarşamba

Bal Kabaklı kup

Evde balkabağı tatlısı yaptığımda bazen fazla geliyor ve ben hemen onu değişik şekillerde değerlendirerek kullanıyorum. Bu kez de bal kabak tatlısından kup yaptım.

Malzemeler
Bal kabağı
Şeker
Kek veya burçak bisküvi
Krem şanti
Yapılışı
1-Eğer evde hazır bal kabağı tatlınız varsa onu kullanabileceğiniz gibi özel olarak bu tatlı için yapacaksanız bu durumda bal kabağı doğranır ve üzerine toz şeker ilave edilerek 1-2 saat bekletilerek şekerin sulanması beklenir. Daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. (ben bu tatlıda ölçü veremiyorum kabağın tadına göre şeker oranı değiştiği için damak zevkinize göre ayarlama yapmanız yararlı olur) Pişerken dağılabilir sorun yok çünkü ezeceğiz.
2-Bu arada 1 paket krem şanti 1,5 çay bardağı süt ile çırpılır ve ezilip, soğutulmuş kabak tatlısı ile karıştırılır.
3-Kuplara bir kat krem şantili kabak püresi araya ufalanmış kek veya bisküvi üzerine tekrar kabak püresi şeklinde doldurulur. Kuplarınızın büyüklüğüne göre katları ayarlayıp, üzerini süsleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
4-Özellikle bir gün dinlendirdikten sonra sevis yaparsanız daha lezzetli olacaktır.




5 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Güzel bir tatlı olmuş,ellerinize sağlık
sevgiler

Kızsal Şeyler Blog dedi ki...

ellerine sağlık bal kabağını çok severim lezzetli görünüyor :) sevgilerimle blogkizsalseyler

Fatma Dogan dedi ki...

Elinize sağlık pratik ve kalan kabağı değerlendirmek için güzel bir deneyim teşekkür ederiz.

yabanmersini dedi ki...

Ellerinize sağlık

nergis mevsimi dedi ki...

Balkabağı tatlısı her haliyle güzel, elinize sağlık.Sevgiler.