12 Eylül 2013 Perşembe

Ay çekirdekli mısır unlu kek

Uzun zamandır tatilde olduğum için siteye bir şey ekleyemedim. Tatile gitmeden yaptığım ve herkes tarafından beğenilen ay çekirdekli ve mısır unlu kekimi ekleyeyim dedim. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
5 yemek kaşığı un
1 veya yarım paket ay çekirdeği içi (paket 100 gr lık) (BİM marketten aldım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı
1-Kalıp yağlanır ve unlanır.
2-Yumurta şekerle köpük köpük olana kadar çırpılır. Üzerine önce sıvı malzemeler konup karıştırılır. kuru malzemelerin tamamı karıştırılarak konulur.

 
3-Hazırlanan kek kalıbı sıcak fırına konulup içini çekene kadar pişirilir. Pişip pişmediği keke kürdan batırılarak test edilir. Kürdan kuru çıkmışsa kek pişmiş demektir.




1 yorum:

Sehrinaz Karasakal dedi ki...

hosgeldin sibelciğim... mısır unlu gercekten güzel oluyor.. emeklerine sağlık...