26 Eylül 2013 Perşembe

Bisküvili verev pasta

Uzun yıllar önce öğrendiğim ve acil durumlarda kullandığım bu pasta hem lezzetli hem de sunumu şık. Evimde de genellikle malzemeler olduğu için acil durumlarda benim için kurtarıcı olur.
Bu pastayı yaparken evde sadece beyaz pötibör vardı o nedenle tek renk oldu ama genellikle 1 beyaz 1 kakaolu bisküvi kullanırım o zaman iki renkli olur. Artık yapımı sizin zevkinize ve elinizdeki malzemelere kalmış.
 
 
 
(Bu daha önceki yaptığımdan bir resim sadece beyaz bisküvi ve kakaolu pudingle yapıldı)


Malzemeler
1 paket kakaolu puding
 1 paket sade pötibör bisküvi
 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
    Süt
Hindistan cevizi, fındık
 
Hazırlanışı:                     
1-Öncelikle üzerindeki tarife göre puding pişirilir.
2-Daha sonra bisküvinin bir yüzü pudinge batırılıp bir tepsiye dik konur.
3-Ardınca, ikinci bisküvi aynı şekilde pudinge batırılıp bir öncekinin önüne konur. Puding ve bisküviler bitene kadar bu şekilde devam edilir.
4-Bisküvileri yan yana eklerken taşan pudingleri sorun yapmayın çünkü son aşamada onları pastanın yanlarını kapatmakta kullanacağız.
5-Üzerini arzuya  göre süslenip  dolaba kaldırılır. 4-5 saat sonra yemeye hazırdır.
6-Bu pastanın en önemli özelliği servis aşamasında çünkü keserken verev kesilecek. Böylece pastanın şekli ortaya çıkacak.
 

6 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık hem pratik hemde sunumu güzel olmuş sevgiler...

Unknown dedi ki...

bu pastayı bir kez denedim ama beceremedi seninki çok güzel görünüyor. ellerine sağlık. bir de bu tarifle deneyeceğim. sevgiler...

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık.sayfama ekledim nefıs tarıflerının takıpcısıyım.sevgılerımı bırakıyorum.

sibelinmutfagi dedi ki...

teşekkür ederim pınar her zaman gel sevinirim

mavii dedi ki...

guzel cnm partik silikon bir kalbim vardi uzun dikdortgen firinda kek pisirince yayiliyor birde bu tarifi deniyeyim hic olmazsa ise yarar:))

sibelinmutfagi dedi ki...

mavii arkadaşım aslında kalıba gerek yok ama bir dene bakalım ama sonra kalıptan çıkararak üzerini krema ile kapatabilirsin