1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı kısırlık bulgur
2-3 adet orta boy kuru soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ (zeytin yağ)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası (biber yoksa ikiside domates salçası olabilir)
Tuz
Baharatlar(kimyon,kırmızı biber,karabiber)
nar ekşisi
limon
maydanoz
Hazırlanışı
1-Mercimek üzeri geçecek kadar su ile haşlanmaya konulur ve ezilinceye kadar haşlanır.
2-Çok az suyu kalan mercimeğin altı kapatılıp üzerine bulgur ilave edilip karıştırılarak demlenmeye bırakılır.
3-Bu arada kuru soğanlar yemeklik doğranığ yağla birlikte iyice kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine salça ilave ediklip birazda onunla kavrulur.
4-Demlenen mercimekli bulgurun üzerine soğanlı salça,tuz , baharatlar ve nar ekşisi (2-3 yemek kaşığı) ilave edilip bir güzel yoğrulur. son olarak kıyılmış maydanozda ilave edildikten sonra şekil verilip limonla servis yapışlır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder