Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı portakal suyu
- 1-2 portakal kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 150 gram yumuşak margarin veya 1 çay bardağı sıvı yağ (ben yaparken koymayı unuttum ama çok güzel olmuştu)
- 1 paket vanilya
- 1 paket paking povder+1 çay kaşığı karbonat
- aldığı kadar un
Hazırlanışı
1-Yoğurt,yumurta,şeker,portakal suyu, portakal kabuğu rendesi hepsi bir kabın içerisine konulur.
2-Un yavaş yavaş ilave edilerek hamur yapılır..
3-Bu kurabiyenin en önemli kısmı un miktarı çok cıvık olmayacak ama katı bir hamurda olmayacak. Hamur ele yapışacak kıvamda olacak.
4-Şekil vermek için el su ile ıslatılıp bir limon büyüklüğünde kopartılrak yuvarlanır üzerine hiç bastırılmadan çok aralıklı bir şekilde tepsiye yerleştirilip üzerine toz şeker serpilir.
5-Hamurlar pişerken kabarır ve yayılarak pastanelerde satılan büyüklüğe gelir.
6-Piştikten sonra çayın yanında afiyetle yenir.
6 yorum:
ŞAM KURABİYESİNİ BENDE ÇOK SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Yıllardır tarifini arar dururum.
Bir meleksiniz.
Yarın veya ilk zamanda hemen deneyecğimdir.
Buldumcuk anne Çiğdem
Şu anda fırına attım. Şekere batırmayı ve resim çekmeyi unuttum iyimi. Bi de hiç yağ koymadım, madem senin ki olmuş..
Bakalım sonuç ne olacak.
Deneysel anne Çiğdem
şu an yiyorum, tat sanki benziyor ama şekil. bide z.yağı ekleyip koydum bakalım.
deli anne çiğdem
hımm çocukluğumuzun anne kurabiyesi kim sevmez,elllerin dert görmesin canım
çok hoş şam tatlısını yapıyorum ama bu tarz bir kurabiye yapmamıştım ellerine sağlık canım sevgiler
Yorum Gönder