9 Ekim 2012 Salı

Zeytinyağlı Kabak bastı

Geçenlerde annem bana sabah gazetesinin verdiği yöresel yemekler kitaplarını getirdi. Gazete her yöre için 1 kitap hazırlamıştı. İçerisinde bildiğim ve sık yaptığım tariflerin yanı sıra çok değişik ve güzel tariflerde var. Kitaplar mutfağımda elimin altında duruyor. Artık sık sık o kitaptan tarifler yaparım gibi geliyor. Bu tarifte onlardan biri Güneydoğu yemekleri kitabından gerçekten çok lezzetli oldu.


Malzemeler
  • 1 kg kabak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1-2 tutam dereotu
  • 2 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 orta boy olgun domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
1-Soğanları yemeklik dorayıp bir tencereye yağ ile beraber koyup pembeleşene kadar kavuru. Bu rada sarımsaklarıda doğrayıp ilave edin
2-Soğanlar kavrulurken havuçları soyup jülyen doğrayıp tencereye ilave edin. üzerine doğranmış domatesleri ilave edip pişirmeye başlayın. Bu arada kabaklarıda varsa içlerinin beyaz kısımlarını ayırıp kabuklu bir şekilde jülyen doğrayıp tencereye ilave edin.
3-son olarak doğranmış dereotu, pirinç, limon suyu tuz ve şekeri koyup üzerine suyunuda ilave ettikten sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip arzuya göre ılık ya da soğuk servis yapın.

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

benimde annemden o kadar çok yemek dergisi var ki ,insan hangisini yapsın şaşırıyor:)eline sağlık kabağın her halini severim..

Canan Oğuz dedi ki...

Aranıza yeni katıldım bende ziyaretinizi beklerim .Sevgiler...