Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 orta boy kuru soğan
- 1-2 tutam dereotu
- 2 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 1 orta boy olgun domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
- 2 su bardağı sıcak su
1-Soğanları yemeklik dorayıp bir tencereye yağ ile beraber koyup pembeleşene kadar kavuru. Bu rada sarımsaklarıda doğrayıp ilave edin
2-Soğanlar kavrulurken havuçları soyup jülyen doğrayıp tencereye ilave edin. üzerine doğranmış domatesleri ilave edip pişirmeye başlayın. Bu arada kabaklarıda varsa içlerinin beyaz kısımlarını ayırıp kabuklu bir şekilde jülyen doğrayıp tencereye ilave edin.
3-son olarak doğranmış dereotu, pirinç, limon suyu tuz ve şekeri koyup üzerine suyunuda ilave ettikten sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip arzuya göre ılık ya da soğuk servis yapın.
2 yorum:
benimde annemden o kadar çok yemek dergisi var ki ,insan hangisini yapsın şaşırıyor:)eline sağlık kabağın her halini severim..
Aranıza yeni katıldım bende ziyaretinizi beklerim .Sevgiler...
Yorum Gönder