28 Nisan 2014 Pazartesi

Isırgan otu çorbası

Bahçemde yetişen ısırganları görünce bu haftayı ısırganları yemekler haftası ilan ettim. Dün Kahvaltıda ısırgan otlu omlet bugün de çorba yaptım. Börek yapılacak otlarda buzluğa konuldu.çorbayı göz kararı yaptım.
Malzemeler
Bir tutam ısırgan otu
2 yemek kaşığı (silme) un
1 küçük patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1  su bardağı süt

Yapılışı
1-Isırgan otu güzelecek yıkanır, kıyılır.
2-Bu arada un tereyağ ile kavrulur. Üzerine küçük doğarmış bir adet patates ve kıyılmış ısırgan otu da konulup karıştırılır.
3-Üzerine süt ve yeterli miktarda su ilave edilip toparlanmasına meydan vermeden karıştırılır.
4-Tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
5-Tuz ve muskat rendesi konulduktan sonra blenderdan geçirilip afiyetle yenilir.

4 yorum:

Ağustos Böceğinin Güncesi dedi ki...

Şifa kaynağı bir ot bu ısırgan. Ben de severek tüketiyorum ama börekle :) Çorbasını da ilk fırsatta deneyeceğim ... Sevgiler Sibelcim....

Nisa hobi dedi ki...

ısırganı çok severim.özellikle karadenizliler muhallebi kıvamında pişirdikleri bir çeşidi var ona bayılıyorum.Ellerine sağlık çorbada çok güzel görünüyor:)

günlük yaşamım dedi ki...

kaseye bayıldım.. ayrıca çok leziz ve sağlıklı bir çorba olmuş..

mutfagabuyrun dedi ki...

çok değişik bir çorba olmuş cnaım.hiç deemedim.ellerine sağlık.sevgiler.