29 Kasım 2014 Cumartesi

Pratik İmam Bayıldı

Bizim yıllardır yaptığımız bir zeytinyağlı patlıcanımız var her zaman yiyenlerden tam puan almıştır. Bugün yazdan kalma resimlerle tarifini yazacağım. Yazın domatesin patlıcanın bol olduğu zamanda çok lezzetli olacaktır. mutlaka deneyin derim.

Malzemeler
1 kg patlıcan
5-6 adet olgun domates (büyüklüğüne göre)
8-9 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağı

2 adet kesme şeker
tuz

Yapılışı
1- Patlıcanlar alacalı soyulup enine 2-3 parçaya bölünüp onlarda dikine uzun uzun doğranır tuzlu suya konularak acı suyunu atması sağlanır.
2-Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır bir kenara alınır. Domatesler, biberler ve sarımsaklarda doğranır ve hepsi soğanın üzerine ilave edilip üzerine tuz da konulduktan sonra salata gibi bir karışım elde edilir.


3-Bir tencereye bu karışımdan biraz konulup üzerine patlıcan yayılır, patlıcanın üzerine tekrar soğanlı karışım konularak tencere doluncaya kadar bu şekilde kat kat konulur.

4-İşlem bittikten sonra üzerine tuzu, şekeri yağı ve çok azda su ilave edilerek ağzı kapatılıp kendi suyu ile pişirilip servis yapılır.

1 yorum:

Merve Koç dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor elinize sağlık :) banada beklerim http://feracelihanimkiz.blogspot.com