13 Ekim 2015 Salı

cep poaça

sitelerde gördüğümden beri benimde yapmak istediğim bir tarifti. Ben mahlep sevdiğim için ayrıca ekledim sevmeyenler eklemeyebilir.
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 tanesi üzeri  için)
1 tatlı kaşığı tuz
3 silme yemek kaşığı şeker (azaltabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı mahlep (zevkinize göre koymayabilirsiniz)
1 paket maya
aldığı kadar un





Hazırlanışı
1-Öncelikle tüm malzemelerden yumuşak bir hamur elde edilir. Bu nedenle un yavaş yavaş eklenir ki hamur sert olmasın.
2-Hazırlanan hamur ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. yaklaşık yarım saat 45 dakika ortam ısısına göre hamur mayalandırılır.
3-Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp sıvı yağa batırılmış elimizle bastıra bastıra yuvarlak açılır ve ikiye katlanır.


4-D şekline gelen hamurun üzerine yine sıvı yağ sürülerek ortadan tekrar ikiye katlanarak tepsiye dizilir.
5-Tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir
6-Soğuyunca arasına peynir, domates, salatalık, biber, maydanoz, marul vb. malzemeler konularak servis yapılır.

4 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Görüntüsü ne kadar güzel duruyor.Mutlaka tatdı da güzeldir.Ellerinize sağlık...

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Canım ım cep poğaçan lezzetli görünüyor ellerine sağlık Yazdığım görünmüyor anlamadım bu işten ama ben yinede yazmaya devam ediyorumçİnadına yorum diyorum.Sevgiler

Ilhan Ucer dedi ki...

Hem görüntü çok güzel, hem de o kadar pratik anlatmışsınız ki hemen kalkıp yapmak geldi içimden. :)) Elinize sağlık.

Deneyimli Anne dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...