29 Ekim 2015 Perşembe

Minik kalburaltı bastı


Malzemeler
2 büyük çay bardağı Sıvı yağ
1büyük çay bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Hazırlanışı
1-2 büyük çay bardağı Sıvı yağ, 1büyük çay bardağı süt ve 1 Paket kabartma tozu karıştırılır.Aldığı kadar un ile güzel bir hamur yapılır.
2-Hamurdan fındıktan az büyük Parçalar koparılıp açılır ve içerisine ceviz konulup kapatılarak rende üzerinde Şekil verilip Fırında iyice kızartılar.
3-Rengi biraz koyu olacak. Fırından çıkınca Ilıkken  yine ılık şerbetin içerisine alınır.

Şerbeti
 2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker  biraz limon tuzu






8 yorum:

Meltem Zengin Ölmez dedi ki...

ah pek severim ellerinize sağlıkkkk

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Küçük küçük yaparken çok uğraşmış olmalısınız, ellerinize sağlık...

Saadet Uslu dedi ki...

Ellerinize sağlık:))

Yemek tarifleri dedi ki...

süper bir tad görünüyor nefis elinize sağlık

Sibel Erzincan dedi ki...

Çocukluğumun bayram tatlısı, beni çocukluğuma götürdün Sibelciğim, eline sağlık...

nilgün aydın dedi ki...

Çok severim. Ben içi boş olanından eskiden çok yapardım. Hatta üstünü de çatalla kareler çıkacak şekilde bastırıp fırına verirdim

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

En sevdiğim tatlı,ellerine sağlık Sibelcim.

Fincan Teyze dedi ki...

Bir lokmalık olmuş... ellerinize sağlık. Sabah sabah tatlı krizim tuttu...