Malzemeler
· 4 yumurta
· 4 yemek kaşığı toz şeker
· 3 yemek kaşığı un
· 1 yemek kaşığı nişasta
· 1 paket vanilya
· ½ paket kabartma tozu
Kreması İçin:
· Islatmak için 1 su bardağı süt
· Ananas
Kreması İçin:
· 1 poşet krem şanti
· 1 çay bardağı süt
· 3 yemek kaşığı un
· 6 yemek kaşığı şeker
· ½ litre süt
· 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
1-Öncelikle yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar iyice çırpılır.
2-İçerisine diğer kuru malzemeler ilave edilip hafifçe karıştırılır.
3-Yağlı kalıba dökülüp pişirilir. Dinlenmek üzere bir kenarda bırakılır. (ben genellikle 1 gün önce keki pişiriyorum sonrada streçleyip buzdolabında saklıyorum)
4-Bu arada kreması hazırlanır. Bunun için şeker, un bir tencereye konulur azar azar süt ilave edilerek krema hazırlanıp ocak üzerinde koyu muhallebi haline gelinceye kadar pişirilir. Soğuyunca içerisine vanilya ilave edilip mikserle karıştırılır.
5-Diğer tarafta üst kaplama için krem şantii ve süt çırpılıp hazırlanır ve dolapta soğumaya bırakılır.
6-Kek ortadan 2 ye kesilip arası sütle ıslatılır ve krema sürüldükten sonra arasına ananaslar yerleştirilir.
7-Diğer kekte üzerine konulup üstü tekrar sütle ıslatılır. Krem şantii ile her tarafı kaplandıktan sonra üzeri ananas ve Hindistan cevizi ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder