26 Kasım 2013 Salı

Mercimekli katmer börek


Malzemeler
1 kg un
1 yumurta
tuz
su
Arasına sürmek için teremyağ
İç:
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı salça
tuz
Yapılışı
1-Un, tuz, yumurta ve su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur ve hamurdan 12 beze yapılır.
2-Her bir beze 6 lı iki grup yapılır ve her bir beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
3-aralarına oda ısısındaki yağdan sürülüp altı tanesi üst üste konulur en üsteki parçaya sürülmez.
4-Hazırlanan iki adet altılı grup buz dolabında 1-2 saat dinlendirilir. (akşamdan da yapıp koyabilirsiniz)
5-Dinlenen hamur elle üzerine biraz bastırılarak düzeltilip 16 parça kesilir. Her bir parça elle yada merdane ile açılıp arasına hazırlanan mercimekli iç malzemesi konulup rulo yapılır.
6-Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında kızartılıp servis yapılır.

İÇİ:
1-Kuru soğanlar yemeklik şeklinde çok ince doğranır ve sıvı yağ ilave edilerek kavrulur. Üzerine salça ilave edilip biraz daha kavrulduktan sonra haşlanmış mercimek ilave edilip tuz karıştırılıp soğumaya bırakılır.









6 yorum:

ilhan dedi ki...

Mercimeği çok severim açma olarak beceremem de yufkadan da yapsam olur herhalde. Nefis gözüküyorlar ellerinize sağlık.

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Hem güzel hem besleyici bir börek..ellerine sağlık , onca işin arasında hazır yufka ile yapmayıp açma börek yapmana hayranım :)

sibelinmutfagi dedi ki...

teşekkür ederim aynurcuğum insan sevince yapıyor

Eda dedi ki...

Ellerine sağlık Sibelcim... Bu tarifi deneyeceğim amaaaaa :))Hazır yufka kullanarak :))) Sevgiler...

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık harika olmuş sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Sibel hanım merhaba.Ellerinize sağlık..