14 Haziran 2012 Perşembe

Mercimekli Afyon Bükme

   
Malzemeler (Hamur için)
·       1,5 kg un
·       1 fincan sirke
·       Tuz
Hamur içi için
·       2 su bardağı sıvı yağ
·        ½ paket margarin
·       Haşhaş ezmesi
İç Malzemesi
·       2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
·       1 baş kuru soğan
·       Tuz
·       Karabiber
Hazırlanışı:
 1-Öncelikle soğanlar bir tencerede kavrulur, üzerine haşlanmış mercimek ve baharat ilave edilip karıştırılarak soğumaya bırakılır.
2-Diğer tarafta hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur ve 4 adet beze yapılarak biraz dinlendirilir.
3-Hamurlar açılıp içerisine ezilmiş haşhaşla karıştırılmış yağ sürülüp kare halini alacak şekilde katlanır. ikinci hamurda aynı şekilde açılıp yağlandıktan sonra daha önce hazırlanan hamur içine konularak katlanır.
4-Diğer hamurlar da bu şekilde hazırlandıktan sonra hamurun büyüklüğüne göre 4x4 veya 5x5 şeklinde kareler bölünüp her kare elle biraz inceltilerek arasına iç malzeme konulup dikdörtgen olacak şekilde katlanır.
5-Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilerek afiyetle yenilir.

3 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

MİŞSSSSSSS CANIMMM.
ELLERİNE SAĞLIK.
SEN YAPARSIN SEVİLMEZMİ...

ihlamurcum dedi ki...

Nefis gözüküyor, yağı biraz kıssakta yapsak ne olur? Tadı kötü olur mu?Elinize sağlık

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar,
Tanıştığımıza memnun oldum:)
Mercimek mayalı mayasız tüm börek çeşitlerine yakışıyor.
Afyon bükme de nefis görünüyor.Ellerine emeklerine sağlık canım:)
Sevgiler...