21 Haziran 2012 Perşembe

Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Malzemeler
·       3 yemek kaşığı arpa şehriye
·       1 yemek kaşığı un
·       1 yumurta
·       1 yemek kaşığı tereyağ
·       2 su bardağı yoğurt
·       1-1,5 litre kadar su
                   
·      Tuz
Hazırlanışı:  
1-Şehriyeler tencerede hafif kavrularak renkleri pembeleştirilir.
2-Diğer tarafta bir kabın içerisine un konulup yumurta ve yoğurtla karıştırılır.
3-Hazırlanan karışım kavrulmuş şehriyenin üzerine dökülüp su ile inceltilir ve çorba içindeki şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
         4-Pişen çorba servis yapılırken arzuya göre üzerine ya nane ya da kırmızı biberli yağ yakılıp dökülür

Hiç yorum yok: