Malzemeler
· 3 yemek kaşığı arpa şehriye
· 1 yemek kaşığı un
· 1 yumurta
· 1 yemek kaşığı tereyağ
· 2 su bardağı yoğurt
· 1-1,5 litre kadar su
· Tuz
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
1-Şehriyeler tencerede hafif kavrularak renkleri pembeleştirilir.
2-Diğer tarafta bir kabın içerisine un konulup yumurta ve yoğurtla karıştırılır.
3-Hazırlanan karışım kavrulmuş şehriyenin üzerine dökülüp su ile inceltilir ve çorba içindeki şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
4-Pişen çorba servis yapılırken arzuya göre üzerine ya nane ya da kırmızı biberli yağ yakılıp dökülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder