Malzemeler
· 3 yumurta
· 3 yumurta kabuğu su
· Tuz
· Aldığı kadar un
İçi
· Beyaz peynir
· Maydanoz
· Dere otu
Üzeri için 3,5 su bardağı soğuk su
Hazırlanışı:
1-Tüm malzemeler karıştırılıp aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
2-Hamurdan 8 beze yapılıp yarım saat kadar dinlendirilir.
3-Daha sonra her bir beze açılabildiği kadar ince açılıp (baklava hamuru gibide olmayacak) altı yağlanmış tepsiye konulur.
4-Üzerine 2-3 yemek kaşığı yağ gezdirilip her tarafın yağlanması sağlanır.
5-Bu şekilde 4 beze hazırlanır. Araya iç malzeme konulur.
6-Diğer bezelerde aynı şekilde açıp yağlanıp tepsiye yerleştirilir. En üstüde güzelce yağlandıktan sonra fırına konulup pişirilir.
7-Hafif pembeleşince takriben 20-25 dk. sonra (sizler yinede kontrol edin iyice pişmeyecek) böreği fırından çıkarıp 3,5 su bardağı soğuk su dökün.
8-Bu arada böreğinizin üzerini artı şeklinde bölebilirsiniz.(suyu kolay emsin diye)
9-Şimdi tepsinin etrafı ve böreğiniz su içinde olacak korkmayın tekrar fırına verin ve pişirme işlemine devam edin.
10-Börek kızaracak ve tüm suyu içine emecektir. Artık sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
NOT:Hamur açmasını bilenler için son derece kolaydır. Gerçek su böreğinden ayrılması neredeyse imkansız deneyin izlenimlerinizi paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder