5 Haziran 2012 Salı

Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası


Bizim oralarda yeşil mercimekli erişte çorbası çok sık yapılır.Kışın genellikle salçalı olarak yazında yoğurtlunun soğuk olarak yapılanı tüketilir.
Ben yine kış için yoğurtlunun sıcak olarak tüketileninden  yaptım . Evdekiler severek içtiler.
 
Malzemeler
 1 su b.haşlanmış yeşil mercimek
1 su b.kuru erişte
8 su b.su
1 küçük soğan
1-2 diş sarımsak
tuz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
 Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
     Üzeri için:
1 çorba k.tereyağı veya sıvı yağ
 Kırmızı biber ve nane
Hazırlanışı
1-Soğanı ve sarımsağı ince doğrayıp sıvıyağda hafif pembeleştirelim.
2-Daha sonra üzerine sıcak suyu  ekleyip kaynamaya bırakalım.
3-Kaynayan suya erişteyi ve haşlanmış mercimeği ekleyelim.
4-Çorba kaynarken diğer tarafta terbiyesi için karıştırma kabına  unu, yumurtayı ve yoğurdu  üzerine 1 bardak su ekleyerek çırpıpıp çorbanın sıcak suyundan ekleyerek kıvamını açtıktan sonra çorbaya kesilmesini önlemek için karıştırarak ekleyelim.
5-Servis  ederken üzerine kırmızı biberli nane ya da sadece nane yakıp sıcak sıcak servis yapalım.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

besleyici ve güzel ellerine sağlık canım

sonu garanti tarifler... dedi ki...

yoğurtlu lezzetlere bayılırım.canım ellerine sağlık çok besleyici bir çorba olmuş.sevgiler...