Bizim oralarda yeşil mercimekli erişte çorbası çok sık yapılır.Kışın genellikle salçalı olarak yazında yoğurtlunun soğuk olarak yapılanı tüketilir.
Ben yine kış için yoğurtlunun sıcak olarak tüketileninden yaptım . Evdekiler severek içtiler.
Malzemeler
1 su b.haşlanmış yeşil mercimek
1 su b.kuru erişte
8 su b.su
1 küçük soğan
1-2 diş sarımsak
tuz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
1 çorba k.tereyağı veya sıvı yağKırmızı biber ve nane
Hazırlanışı
1-Soğanı ve sarımsağı ince doğrayıp sıvıyağda hafif pembeleştirelim.
2-Daha sonra üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
3-Kaynayan suya erişteyi ve haşlanmış mercimeği ekleyelim.
4-Çorba kaynarken diğer tarafta terbiyesi için karıştırma kabına unu, yumurtayı ve yoğurdu üzerine 1 bardak su ekleyerek çırpıpıp çorbanın sıcak suyundan ekleyerek kıvamını açtıktan sonra çorbaya kesilmesini önlemek için karıştırarak ekleyelim.
5-Servis ederken üzerine kırmızı biberli nane ya da sadece nane yakıp sıcak sıcak servis yapalım.
2 yorum:
besleyici ve güzel ellerine sağlık canım
yoğurtlu lezzetlere bayılırım.canım ellerine sağlık çok besleyici bir çorba olmuş.sevgiler...
Yorum Gönder