8 Haziran 2012 Cuma

Maydanozlu Bulgur Pilavı


Malzemeler
2 s.b bulgur
5 s.b su (ben etsuyu ve normal su karıştırdım)
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 baş soğan
yarım demet maydanoz
tuz

Hazırlanışı
1-Öncelikle soğanlar yemeklik doğranıp tereyağı ile bir tencerede sarartılır.
2-Daha sonra içerisine salça ilave edilip biraz daha kavrulup bulgurlar ilave edilir.
3-Bir iki dakika kavrulan bulgurların üzüerine et suyu ve normal su eklenip tuzuda damak zevkinize göre ekleyip altını kısılarak kaynamaya bırakılır.
4-Suyunu çeken pilavın üzerine kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılarak pilav demlenmeye bırakılır.
5-Demlenen pilav servis edilir.

Hiç yorum yok: